Kokosovo-malinové cheesecake špízy
Fingerfood na oslavu nebo jen tak na mlsání cheesecaku po porcích
Ingredience
Základ na cheesecake
- 250 g tvarohu
- 175 g smetanový sýr
- 200 ml šlehačky
- 2 pl kokosové pomazánky
- 2 vejce
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 250 g Mražené maliny
- 2 pl voda
- cukr
Dekorace
- 72 hořká čokoláda
- strouhaný kokos
- čerstvé maliny
Nejnovější letáky
Postup
Maliny si s vodou a lžící cukru svaříme a propasírujeme přes sítko
Tvaroh, smetanový sýr, šlehačku ,vejce, pudinkový prášek, kokosovou pomazánku (např. Rewe) a cukr dle chuti zpracujeme na krém a ten rozdělíme na dvě části
Do jedné půlky dáme tekutinu ze svařených malin a promícháme
Dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme lehce máslem a vysypeme například strouhankou poté vrstvíme střídavě oba dva krémy
Pečeme při 180 stupních (horní a spodní ohřev) cca 70 minut
Vychladlý cheesecake krájíme na malé čtverečky přičemž kulaté kraje odřízneme
Hotové cheesecake čtverečky libovolně dekorujeme hořkou čokoládu, strouhaným kokosem, čerstvými malinami, napíchneme na malé špízy Dobrou chuť