Vepřová krkovice na grilu s feta sýrem
Tento recept je nenáročný a skvěle se hodí až v létě dorazíte z práce a budete mít chuť na rychlou grilvačku.
Ingredience
Na krkovici
- 11⁄2 kg vepřové krkovice s kostí
- 3 Lžíce BBQ omáčky
- snítku rozmarýnu nasekaneho
- snítku tymiánu nasekaného
- 3 stroužky česneku nasekaného
- 1 Lžíce čajovou římského kmínu
- 1⁄2 Lžíce semena fenyklu
- 1 chilli nasekanou čerstvou papričku kdo má rád ostřejší
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Na nakládaný sýr feta
- 1 červenou cibuli nakrajenou
- 1 stroužek česneku drcený
- 2 chilli červené papričky nakrájené
- čerstvé oregano
- 15 ml extra olivový olej panenský
- alobal nebo vinný list
Nejnovější letáky
Postup
1
Nakrájené steaky z krkovice umístíme do mísy. Potřeme je uzenou BBQ omáčkou (např. uzenou s příchutí whisky). Nasekáme česnek společně s bylinkami a kořením a maso posypeme a naložíme alespoň na 1 hodinu před grilováním.
Na nakládaný feta sýr potřebujeme alobal anebo vinné listy (pokud je máte k dispozici, určitě vyzkoušejte). Sýr položíme na alobal, potřeme extra panenským olivovým olejem, přidáme nakrájenou červenou cibuli, česnek, chilli a oregano.
Sýr dobře zabalíme, aby nám později na grilu nevytekl.
Maso a zabalený sýr vložíme na gril rozpálený alespoň na 250 °C. Ze zbylé marinády si uděláme potěr a občas během pečení krkovičku potřeme, aby měla krásnou zlatavou kůrčičku.
Maso grilujeme cca 15 minut, uvnitř by mělo zůstat šťavnaté a ne suché.
Pokud máte rádi pita chléb, potřete jej olivovým olejem s česnekem a bylinkami a chvíli předtím, než budou maso a sýr hotové, jej přiložte na gril a nechte opékat společně.