Zdroj: Rimma_Bondarenko for Getty Images
Vegetariánské dýňové těstoviny
Podzim pro mě vždy znamená čas dýní! Ze šťavnaté dužiny ráda připravuji lahodné pokrmy. V mém dýňovém období bylo vrcholem vytvoření těchto těstovin. Dnes vám ukážu svůj oblíbený recept, který jsem dělala nesčetněkrát: Dýňové těstoviny .
Ingredience
- 500 g Těstoviny (zvláště vhodné jsou fussili nebo penne)
- 1 střední velikost dýně Hokkaido
- 3 Tablespoon olivový olej
- 300 g Creme fraiche nebo smetana
- sůl a pepř
- muškátový oříšek
- 1 Hrstka parmazán
- 2 stroužky česneku
- 1 Hrstka čerstvé oregano
Nejnovější letáky
Postup
Recept na dýňové těstoviny připravíte tak, že dýni nejprve omyjete, rozkrojíte napůl a odstraníte semínka. Rád používám dýně Hokkaido, protože mají jedlou slupku a nemusíte je loupat.
Dýni nakrájejte na malé kostičky. Můžete se lišit podle toho, jestli máte rádi těstoviny s více dýně, nebo jestli chcete, aby byly krémovější.
Těstoviny uvařte podle pokynů na obalu.
Zatímco se těstoviny vaří, orestujte kostky dýně na velké pánvi s olivovým olejem a rozdrceným česnekem. Jakmile je dýně měkká (asi po 10 minutách), přidejte smetanu nebo crème fraiche a šalvěj.
Dochuťte solí, pepřem a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Vždycky rád přidávám trochu víc muškátového oříšku, který chuť dýňových těstovin ještě zvýrazní.
Do pánve přidejte scezené těstoviny a vše dobře promíchejte. Pokud máte rádi obzvlášť krémovou omáčku, můžete přidat trochu vody z těstovin. To dělá zázraky!
Posypte parmazánem a oreganem a ihned podávejte. Vynikající vegetariánský podzimní recept !