Zdroj: PoppyB foor iStockPhotos
Vegetariánská kapusta s bramborami
Tento recept je jednou z mých nejoblíbenějších verzí kapusty. Je vegetariánský, zdravý a obzvlášť chutný v chladných zimních měsících. Připravovala jsem ho už několikrát a znovu a znovu jsem ho obměňovala - a pokaždé to byla opravdová lahůdka. Čerstvé zelí se dusí ve vývaru s bramborami a vznikne tak vegetariánské hlavní jídlo.
Ingredience
- 1 kg čerstvá kapusta
- 2 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g Brambory
- sůl a pepř
- 500 ml zeleninový vývar
- 2 Tablespoon olivový olej
- 1 Štipka muškátový oříšek
- 1 Tablespoon jablečný ocet
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve kapustu důkladně omyjte, odstraňte stonky a nahrubo ji nakrájejte. Je to sice trochu časově náročnější, ale čerstvá kapusta chutná prostě nejlépe.
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Doporučuji nakrájet cibuli opravdu na drobno, aby se později dobře spojila s kapustou.
Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Malé kostky se uvaří rychleji, proto se snažte, aby nebyly příliš velké.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezprůsvitní.
Nyní je čas přidat kapustu. Zpočátku bude v hrnci zabírat poměrně hodně místa, ale nebojte se. Kapusta se během vaření rozpadne.
Vše podlijte zeleninovým vývarem a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Nechte 30-40 minut mírně vařit. Stále míchejte, aby se nic nepřipálilo.
Nakonec do kapusty přidejte ocet, znovu ji ochuťte a podávejte. Ocet dodá pokrmu příjemnou kyselost, která se ke kapustě dobře hodí.
Vychutnejte si tuto lahodnou kapustu i v chladnějších měsících roku. Vychutnejte si její chuť!