INZERCE
Zdroj: peredniankina from Getty Images
Vařený hovězí jazyk
Vařený hovězí jazyk je tradiční české jídlo, které je velmi oblíbené pro jeho měkkou a jemnou chuť. Toto jídlo si můžete připravit jako hlavní chod na oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kus Hovězí jazyk
- 2 kus mrkev
- 2 kus cibule
- 2 kus celer
- 2 list bobkový list
- 5 kus nové koření
- 10 kus celý pepr
- 2 Lžíce sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Jazyk očistěte a dejte do hrnce spolu s mrkví, celerem, cibulí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a solí. Přidejte dostatečné množství vody, aby byly všechny suroviny ponořeny.
2. Krok
Přiveďte k varu a vařte na středním ohni asi 3 hodiny, nebo dokud jazyk není měkký.
3. Krok
Po uvaření nechte jazyk v hrnci, dokud se nevychladí. Poté jazyk vyjměte a odstraňte kůži.
4. Krok
Jazyk nakrájejte na plátky a podávejte ho s omáčkou dle vlastní chuti. Dobrou chuť!