INZERCE

Zdroj: peredniankina from Getty Images

Vařený hovězí jazyk

Vařený hovězí jazyk je tradiční české jídlo, které je velmi oblíbené pro jeho měkkou a jemnou chuť. Toto jídlo si můžete připravit jako hlavní chod na oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kus Hovězí jazyk Přidáno do
  • 2 kus mrkev Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 2 kus celer Přidáno do
  • 2 list bobkový list Přidáno do
  • 5 kus nové koření Přidáno do
  • 10 kus celý pepr Přidáno do
  • 2 Lžíce sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Jazyk očistěte a dejte do hrnce spolu s mrkví, celerem, cibulí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a solí. Přidejte dostatečné množství vody, aby byly všechny suroviny ponořeny.

2. Krok

Přiveďte k varu a vařte na středním ohni asi 3 hodiny, nebo dokud jazyk není měkký.

3. Krok

Po uvaření nechte jazyk v hrnci, dokud se nevychladí. Poté jazyk vyjměte a odstraňte kůži.

4. Krok

Jazyk nakrájejte na plátky a podávejte ho s omáčkou dle vlastní chuti. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Masové pokrmy

1377 recepty

Zelí

164 recepty

Dezert

1888 recepty

Smažené

490 recepty

Oběd

2807 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

303 recepty

Fermentace

46 recepty