INZERCE

Zdroj: peredniankina from Getty Images

Vařený hovězí jazyk

Vařený hovězí jazyk je tradiční české jídlo, které je velmi oblíbené pro jeho měkkou a jemnou chuť. Toto jídlo si můžete připravit jako hlavní chod na oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kus Hovězí jazyk Přidáno do
  • 2 kus mrkev Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 2 kus celer Přidáno do
  • 2 list bobkový list Přidáno do
  • 5 kus nové koření Přidáno do
  • 10 kus celý pepr Přidáno do
  • 2 Lžíce sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Jazyk očistěte a dejte do hrnce spolu s mrkví, celerem, cibulí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a solí. Přidejte dostatečné množství vody, aby byly všechny suroviny ponořeny.

2. Krok

Přiveďte k varu a vařte na středním ohni asi 3 hodiny, nebo dokud jazyk není měkký.

3. Krok

Po uvaření nechte jazyk v hrnci, dokud se nevychladí. Poté jazyk vyjměte a odstraňte kůži.

4. Krok

Jazyk nakrájejte na plátky a podávejte ho s omáčkou dle vlastní chuti. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty