Zdroj: Natkinzu from Getty Images
Vánoční stromek z listového těsta
Zajímavý vánoční stromeček z listového těsta připravený na slano se špenátem a sýrem.
Ingredience
- 2 balíčky Listové těsto
- 200 g Baby špenát
- 200 g Sýr feta
- 1 kus Vejce (na potírání)
- sezamová semínka na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů. Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše.
Na pánvi rychle osmahněte špenát, dokud lehce nezvadne. Dávejte pozor, aby se příliš nevysušil, často tato chyba způsobí, že váš stromek bude suchý.
Do špenátu vmíchejte sýr feta a trochu soli a směs nechte mírně vychladnout.
Pomocí nože opatrně obkreslete tvar stromu a kmene na těsto.
Na spodní těsto rozetřete česnekovou směs a na ni položte druhé těsto s lískovými oříšky.
Větvičky nařízněte nožem a stočte je k sobě.
Vršek stromečku potřete vajíčkem a posypte sezamovými semínky. V této části si můžete trochu pohrát se zdobením a vytvořit vlastní jedinečný design.
Stromek pečte v troubě asi 20 až 25 minut, nebo dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Je důležité často kontrolovat, zda se nepropeče.