Vánoční linecké pečivo
Bez lineckého cukroví si už Vánoce ani nedokážu představit. Je to klasika, která nesmí chybět na žádném vánočním stole.
Ingredience
- 300 g Hladká mouka
- 200 g Máslo
- 100 g Moučkový cukr
- 1 kus žloutek
- 1 bal Vanilkový cukr
- špetka soli
- Džem na plnění
Nejnovější letáky
Postup
Na začátek si připravte všechny ingredience a předehřejte troubu na 180 stupňů.
Ručním mixérem smíchejte máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutek. Tento krok je velmi důležitý, protože máslo musí být řádně změklé a smíchané s ostatními přísadami.
Postupně přidávejte mouku se špetkou soli a hněťte těsto, dokud není hladké a nelepí se na ruce.
Mouku prosejeme přes jemné síto - vyválené těsto bude hladší a krásnější.
Hotové těsto dejte na hodinu do chladničky.
Poté těsto rozválejte na tloušťku asi 3 mm a vykrajujte formičkami.
Linecké sušenky pečte asi 10 minut, dokud okraje nezačnou mírně hnědnout.
Po vychladnutí je lze slepit marmeládou.