INZERCE

Zdroj: yulka3ice from Getty Images

Vánoční kynutý koláč

Tradiční slovenský vánoční koláč, který nechybí na žádném vánočním stole. Příprava je jednoduchá, ale výsledek je nezapomenutelný.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Koš

  • 500 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 200 g cukr Přidáno do
  • 250 g máslo Přidáno do
  • 1 kus kvasnice Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • 1 dcl Mladá káva Přidáno do

Náplň

  • 500 g mletý mák Přidáno do
  • 150 g cukr Přidáno do
  • 1 dcl rum Přidáno do
  • 1 dcl Mladá káva Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

V misce smícháme mouku s cukrem, přidáme kus másla a droždí. Přidáme vejce a zalejeme mletou kávou. Všechno spolu zpracujeme do hladkého těsta. Necháme ho kynout přibližně hodinu.

2. Krok

Mezitím si připravíme náplň. Mletý mák smícháme s cukrem, rumem a mletou kávou.

3. Krok

Vyklaďme těsto a potřeme ho připravenou náplní. Těsto zabalíme a vložíme na plech vyložený pečicím papírem.

4. Krok

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 35 - 40 minut.

5. Krok

Necháme vychladnout a pak nakrájíme na porce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty