INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/HzgZFPpAn01_qMzD4QJ4/90b3856080e11a5c2edac24cf52cb8.jpeg)
Zdroj: yulka3ice from Getty Images
Vánoční kynutý koláč
Tradiční slovenský vánoční koláč, který nechybí na žádném vánočním stole. Příprava je jednoduchá, ale výsledek je nezapomenutelný.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Koš
- 500 g mouka hladká speciální
- 200 g cukr
- 250 g máslo
- 1 kus kvasnice
- 1 kus vejce
- 1 dcl Mladá káva
Náplň
- 500 g mletý mák
- 150 g cukr
- 1 dcl rum
- 1 dcl Mladá káva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
V misce smícháme mouku s cukrem, přidáme kus másla a droždí. Přidáme vejce a zalejeme mletou kávou. Všechno spolu zpracujeme do hladkého těsta. Necháme ho kynout přibližně hodinu.
2. Krok
Mezitím si připravíme náplň. Mletý mák smícháme s cukrem, rumem a mletou kávou.
3. Krok
Vyklaďme těsto a potřeme ho připravenou náplní. Těsto zabalíme a vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
4. Krok
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 35 - 40 minut.
5. Krok
Necháme vychladnout a pak nakrájíme na porce.