Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky jsou tradiční české vánoční cukroví, které nesmí chybět na žádném vánočním stole. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.
Ingredience
Těsto
- 180 g hladké mouky
- 1 kus vanilkový cukr
- 70 g cukru moučka
- 60 g mletých ořechů
- 125 g máslo
- 2 kus žloutky
Posyp
- 100 g cukr moučka
- 1 kus vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy si nasypeme hladkou mouku, přidáme cukr moučka, mleté ořechy, máslo a žloutky a vše pečlivě vypracujeme v hladké těsto.
Těsto na vánoční cukroví necháme odpočinout alespoň půl hodiny v lednici, než z něj začneme tvarovat rohlíčky.
Rohlíčky tvarujeme tak, že si odkrojíme kousek těsta, válcujeme ho na prkně do válečku o průměru cca 1 cm a tomu pak dáme tvar rohlíčku.
Hotové rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 10 minut, než začnou lehce zlatět.
Ještě teplé vanilkové rohlíčky obalíme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem a necháme vychladnout.