INZERCE
Valašská kyselica s houbami a švestkami

Valašská kyselica s houbami a švestkami

Tradiční podzimní jídlo

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g Zelí kysané Přidáno do
  • 40 g sušené houby Přidáno do
  • 2 g nové koření Přidáno do
  • 20 g paprika lahůdková mletá Přidáno do
  • 2 g Pepř černý celý Přidáno do
  • 3 g bobkový list Přidáno do
  • 400 ml zakysaná smetana Přidáno do
  • 100 g cibule Přidáno do
  • 80 g sádlo Přidáno do
  • 300 g Papriková klobasa Přidáno do
  • 25 g česnek Přidáno do
  • 50 g hladká mouka Přidáno do
  • 1500 g Žebra uzená Přidáno do
  • 70 g Švestky sušené Přidáno do
  • 200 g brambory Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Sušené houby namočte do vody. Uzená žebra nasekejte na menší části a dejte do většího hrnce s vodou (tak, aby byla ponořená) a přiveďte k varu. Poté snižte plamen a vařte 20 minut

Valašská kyselica s houbami a švestkami - krok přípravy 1
2. Krok

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte slité a nakrájené zelí (nálev si uchovejte) a přidejte k žebrům. Přidejte prolisovaný česnek, nožičky klobásy vcelku (aby se během vaření nevysušila) a sušené švestky

3. Krok

Namočené houby slijte a přidejte do polévky. Do sítka na koření vložte kuličky pepře, nového koření a bobkové listy a ponořte do polévky. Vařte zhruba 2 hodiny. zhruba 45 minut před koncem přidejte nakrájené brambory na kostky.

4. Krok

Uzená žebra a klobásu vyndejte a nechte vychladnout. Vyndejte koření. Smetanu smíchejte s moukou a zahustěte jí polévku. Dochuťte paprikou, solí a pepřem a podle chuti přilijte schovaný nálev ze zelí. Krátce povařte

5. Krok

Klobásu nakrájejte na kolečka a maso ze žeber vraťte do polévky. Každou porci podávejte se lžičkou zakysané smetany

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty