TVAROHOVÉ TAŠTIČKY S POVIDLY, ZAKYSANOU SMETANOU A ČERSTVÝM OVOCEM
Další z tradičních jídel do série po kterých by jste se mohli utlouct!!!
Ingredience
- 250 g 250g hrubá mouka na pomoučnění
- 15 g prášek do pečiva
- 1 ks vejce
- 200 g cottage sýr
- 50 g máslo
- 100 g povidla švestková s rumem
- 25 g moučkový cukr na dekoraci
- čerstvé ovoce na dekoraci
- čerstvá máta na dekoraci
- 50 g zakysaná smetana k podávání
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy nasypte mouku, prášek do pečiva a špetku soli, přidejte vejce a kousky tvarohu. vypracujte v těsto. Jednoduší je použít robot. přidejte změklé máslo. Těsto musí být hladké a tvárné.
Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Pracovní plochu lehce podsypte moukou a těsto rozválejte na placku asi 5 mm vysokou. Vykrajovátkem či sklenkou vykrajujte kolečka o průměru asi 8 cm.
Doprostřed každého kolečka dejte lžičku povidel vymíchaných s Tuzemákem a zahustit můžete mletým mákem nebo mandlemi, těsto prsty po obvodu celého kolečka trošku zmáčkněte, zploští se a vytáhne. Poté ho přeložte, spoj po obvodu dobře zmáčkněte prsty a pak ještě vidličkou. Můžete i potřít vyšlehanym vejcem aby jste měli jistotu že nevytečou.
Taštičky vařte postupně v několika dávkách, vždy asi 6 kusů najednou. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové. Bude jim to trvat cca 5–8 minut podle velikosti. Vylovte je děrovanou naběračkou. Podávejte je bohatě zalité rozpuštěným máslem,
Já osobně dávam přednost opražené strouhance než moučkovému cukru ale v téhle variantě zvítězila zakysaná smetana a čerstvé ovoce.