INZERCE

Zdroj: Canva

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 250 g měkkého tvarohu Přidáno do
  • 3 ks vejce Přidáno do
  • 250 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 180 g máslo Přidáno do
  • 1 ks kypřicího prášku Přidáno do
  • 220 g cukr krupice Přidáno do
  • 1 Lžíce rum Přidáno do
  • 2 lžičky vanilkového extraktu Přidáno do
  • citronová kůra Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Nejprve si předehřejte troubu na 170°C.

2. Krok

Formu na bábovku lehce vymažte máslem a vysypte do ní polohrubou mouku, přebytečnou mouku následně oklepejte pryč.

3. Krok

Oddělte žloutek od bílku. Dejte si u této činnosti pozor, aby byl žloutek opravdu důkladně oddělen od bílku. Žloutky, cukr a máslo ušlehejte do nadýchané pěny, poté přidejte čerstvý měkký tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru. Citronová kůra by měla být nastrouhaná nejlépe z dobře umytého citronu.

4. Krok

Nakonec přisypte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Dobře všechno promíchejte!

5. Krok

Ze sněhu následně vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta. Poté těsto nalijte do bábovkové formy a povrch trochu uhlaďte, ať je pěkně souměrný.

6. Krok

Bábovku vložte do trouby a pečte 50-60 minut.

7. Krok

Zkontrolujte, zda je hotovo pomocí špejle. Pokud se těsto nelepí na špejli, je tvarohová bábovka hotová.

8. Krok

Vychladit ji můžete v otevřené troubě a poté můžete podávat!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty