Zdroj: Canva
Tvarohová bábovka
Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!
Ingredience
- 250 g měkkého tvarohu
- 3 ks vejce
- 250 g polohrubá mouka
- 180 g máslo
- 1 ks kypřicího prášku
- 220 g cukr krupice
- 1 Lžíce rum
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- citronová kůra
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si předehřejte troubu na 170°C.
Formu na bábovku lehce vymažte máslem a vysypte do ní polohrubou mouku, přebytečnou mouku následně oklepejte pryč.
Oddělte žloutek od bílku. Dejte si u této činnosti pozor, aby byl žloutek opravdu důkladně oddělen od bílku. Žloutky, cukr a máslo ušlehejte do nadýchané pěny, poté přidejte čerstvý měkký tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru. Citronová kůra by měla být nastrouhaná nejlépe z dobře umytého citronu.
Nakonec přisypte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Dobře všechno promíchejte!
Ze sněhu následně vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta. Poté těsto nalijte do bábovkové formy a povrch trochu uhlaďte, ať je pěkně souměrný.
Bábovku vložte do trouby a pečte 50-60 minut.
Zkontrolujte, zda je hotovo pomocí špejle. Pokud se těsto nelepí na špejli, je tvarohová bábovka hotová.
Vychladit ji můžete v otevřené troubě a poté můžete podávat!