Tuňákový tatarák s exotickým salátem – luxus na talíři!
Chceš oslnit hosty, nebo si jen dopřát něco extra? Tenhle recept kombinuje svěžest, jemnost a exotické chutě v jedné dokonalé porci. Čerstvý tuňák nakrájený na jemné kostičky, dochucený limetkovou šťávou, sojovou omáčkou, sezamový olejem
Ingredience
- 400 g tuňáka žlutoploutvého sashimi
- 2 šalotky
- 1 ks červená chilli paprička
- 1 ks čerstvého zázvoru
- 1 Lžíce medu
- 6 lžic světlé sójové omáčky
- 1 čerstvé limetková šťáva
- 2 Lžíce sezamového oleje
- 2 Lžíce sezamových semínek
- 4 plátky ciabatta nebo rýžový cracker
- 4 snítek čerstvého koriandru na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Odstraňte a zlikvidujte všechny tmavé části tuňáka. Zbylého tuňáka nakrájejte na kostky a dejte do velké mísy. Postavte misku na led, aby zůstala vychlazená.
K tuňákovi přidejte jarní cibulku, nakrájené chilli a zázvor a dobře promíchejte.
V samostatné misce smíchejte med, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, sezamový olej a pražená sezamová semínka.
Vše potom společně promíchejte dohromady.
Chcete-li podávat, vtlačte salát z manga a avokáda do tvořítka na něj dejte ochucený tatarák z tuňáka do 7 cm/3 palce kuchařského kroužku na každém servírovacím talíři. Opatrně sejměte kroužek, kolem tataráku naaranžujte toasty a měsíčky limetky.
Salát z avokáda a manga smíchejte s nakrájenou červenou cibulí a mořskou solí s čerstvým koriandrem.