INZERCE
Tuňákový tatarák s exotickým salátem – luxus na talíři!

Tuňákový tatarák s exotickým salátem – luxus na talíři!

Chceš oslnit hosty, nebo si jen dopřát něco extra? Tenhle recept kombinuje svěžest, jemnost a exotické chutě v jedné dokonalé porci. Čerstvý tuňák nakrájený na jemné kostičky, dochucený limetkovou šťávou, sojovou omáčkou, sezamový olejem

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g tuňáka žlutoploutvého sashimi Přidáno do
  • 2 šalotky Přidáno do
  • 1 ks červená chilli paprička Přidáno do
  • 1 ks čerstvého zázvoru Přidáno do
  • 1 Lžíce medu Přidáno do
  • 6 lžic světlé sójové omáčky Přidáno do
  • 1 čerstvé limetková šťáva Přidáno do
  • 2 Lžíce sezamového oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce sezamových semínek Přidáno do
  • 4 plátky ciabatta nebo rýžový cracker Přidáno do
  • 4 snítek čerstvého koriandru na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Odstraňte a zlikvidujte všechny tmavé části tuňáka. Zbylého tuňáka nakrájejte na kostky a dejte do velké mísy. Postavte misku na led, aby zůstala vychlazená.

2. Krok

K tuňákovi přidejte jarní cibulku, nakrájené chilli a zázvor a dobře promíchejte.

3. Krok

V samostatné misce smíchejte med, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, sezamový olej a pražená sezamová semínka.

4. Krok

Vše potom společně promíchejte dohromady.

5. Krok

Chcete-li podávat, vtlačte salát z manga a avokáda do tvořítka na něj dejte ochucený tatarák z tuňáka do 7 cm/3 palce kuchařského kroužku na každém servírovacím talíři. Opatrně sejměte kroužek, kolem tataráku naaranžujte toasty a měsíčky limetky.

6. Krok

Salát z avokáda a manga smíchejte s nakrájenou červenou cibulí a mořskou solí s čerstvým koriandrem.

Tuňákový tatarák s exotickým salátem – luxus na talíři! - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2838 recepty

Rýže

176 recepty

Saláty

271 recepty

Dýně

51 recepty

Droždí

252 recepty

Mascarpone

132 recepty

Dezert

1917 recepty

Pomazánky

200 recepty

Nepečené

204 recepty

Zelí

166 recepty