Zdroj: Canva
Tuňákový sandwich s vejcem
Máte také rádi sandwiche? A co si takhle připravit tento skělý sandwich s tuňákem? Tento tuňákový sandwich recept si zamilujete v horké letní dny.
Ingredience
- 2 plátky chleba
- 1 konzerva tuňáka
- 2 vejce
- 2 Lžíce majonézy
- 1 Lžíce citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stonková řapíkatá celerová větvička
- 1⁄4 cibule
- sůl
- pepř
- Salátové lístky
- rajčata
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve vejce uvařte natvrdo ve vroucí vodě.
Jakmile jsou dobře uvařená, opláchněte je studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na plátky.
V míse smíchejte tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, nasekanou celerovou větvičku a jemně nakrájenou cibuli.
Dochutíme solí a pepřem dle vaší chuti.
Na jednom plátku chleba rovnoměrně rozetřete směs tuňáka.
Pokud si přejete, můžete přidat salátové lístky a plátky rajčat pro další vrstvu chuti a textury.
Na vrch plátku chleba s tuňákem přidejte nakrájená vejce.
Překryjte celý sandwich druhým plátkem chleba.
Pokud máte radi křupavější texturu, můžete sandwich zlehka potlačit a krátce ho zatavit na grilu či v tosteru.
Hotový tuňákový sandwich s vejcem můžete podávat jako studený sendvič nebo jej můžete připravit dopředu a zabalit si jej jako svačinu na cestu.