Zdroj: Pixabay : NatalieH6
Tradiční skotská vejce
Skotská vejce byla vždy mým oblíbeným receptem na rodinné pikniky. Vždy byly připraveny během chvilky a výsledek byl vždy velmi působivý. Během několika let jsem recept zdokonalila a jsem velmi spokojená s křupavým povrchem a dokonale měkkým vnitřkem, který tato verze nabízí. Uvařená vejce se obalí v klobásové směsi a smaží se, dokud nejsou obalená. Dobrou chuť!
Ingredience
- 6 velké Vejce a dvě vejce na obalení
- 500 g Snídaňová klobása
- 75 g Drobky
- 60 g hladká mouka
- řepkový nebo slunečnicový olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
- Volitelně: petržel na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu skotských vajec vařte vejce ve vroucí vodě asi 9 minut, aby byl žloutek měkký. Pro vejce natvrdo je vařte asi 12 minut. Pro zajištění ideální doby vaření použijte časovač vajec. Vejce opatrně oloupejte a dejte stranou.
Klobásy rovnoměrně rozdělte na šest kusů. Doporučuji použít čerstvé párky, protože dodají skotským vejcím skvělou chuť.
Každé vejce zabalte do části klobásové směsi. Ujistěte se, že je každé vejce zcela zakryté.
Každé obalené vejce namočte nejprve do mouky, pak do rozšlehaného vejce navíc a nakonec do strouhanky. Tento postup můžete opakovat, aby byla vnější vrstva obzvlášť křupavá.
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej tak, aby v něm zasyčela drobenka chleba. Dbejte na to, aby olej nebyl příliš horký, jinak se skotská vejce na povrchu připálí a uvnitř zůstanou syrová.
Každé vejce osmažte na rozpáleném oleji dozlatova. To by mělo trvat asi 4-5 minut z každé strany. Poté vejce položte na kuchyňský papír, aby nasákla přebytečným tukem.
Vejce nechte několik minut vychladnout a poté je podávejte teplá. V případě potřeby je ozdobte petrželkou. Stejně dobře chutnají i vychlazená, takže jsou ideálním jídlem na piknik.