Zdroj: Pixabay
Tradiční klasický australský koláč s hovězím masem
Aussie Meat Pie je klasické australské jídlo, které je dobře známé pro svou lahodnou, bohatou a pikantní chuť. Tento teplý a uklidňující koláč se v Austrálii často jí na cestách a je ideální jako vydatný oběd, večeře nebo svačina na fotbalový zápas. Podle tohoto receptu připravíte 6 jednotlivých koláčů, z nichž každý je naplněn šťavnatou směsí mletého hovězího masa, cibule a aromatické omáčky.
Ingredience
- 500 gms mletého hovězího masa
- 1 Velká cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česnek, mletý
- 1 šálek Hovězí vývar
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
- 2 pl Univerzální mouka
- 4 listy Rozmražené listové těsto
- 1 Rozšlehané vejce na vaječnou omáčku
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte mleté hovězí maso, cibuli a česnek. Vařte, dokud se maso dobře nepropeče a cibule nezměkne.
Vmíchejte rajčatový protlak, worcestrovou omáčku a mouku. Vařte ještě 2 minuty.
Přilijte hovězí vývar a snižte teplotu na minimum. Vařte asi 20-30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Předehřejte troubu na 200 °C. Mezitím nakrájejte každý plát těsta na 6 čtverců.
Jednotlivé koláčové formy lehce vymažte tukem. Každou formu vyložte jedním čtvercem těsta a rovnoměrně do nich rozdělte masovou směs.
Na každý koláč položte další čtverec těsta. Okraje přitiskněte k sobě, aby se utěsnily, a přebytečné těsto ořízněte.
Vrchní část každého koláče potřete rozšlehaným vajíčkem, aby koláč získal zlatavou barvu.
Pečte asi 25-30 minut nebo dokud není těsto nafouklé a zlatavé.
Před podáváním je nechte mírně vychladnout a vychutnejte si domácí Aussie Meat Pie!