Zdroj: Bbivirys for Adobe Stock
Těstoviny s paprikovou smetanovou omáčkou
Tento recept na těstoviny s paprikovou smetanovou omáčkou je opravdovou lahůdkou pro všechny, kdo mají rádi krémové těstovinové pokrmy. Poprvé jsem ho objevila na cestě do Itálie a od té doby je v mé kuchyni oblíbený. Kombinace sladké papriky, smetanové omáčky a aromatických těstovin je jedinečná a nepřekonatelná. Někdy přidávám opražené piniové oříšky, aby se zvýšila textura a chuť.
Ingredience
- 500 g Těstoviny (podle vlastního výběru)
- 2 červená červená paprika
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml Cream
- sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej na smažení
- Parmezán k podávání
- čerstvá bazalka na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Chcete si uvařit recept na těstoviny s paprikovou smetanovou omáčkou? Těstoviny uvařte ve velkém hrnci s velkým množstvím osolené vody al dente, jak je uvedeno na obalu. Je důležité těstoviny nepřevařit, jinak budou příliš měkké a ztratí svůj říz.
Mezitím nakrájejte cibuli a česnek nadrobno, papriky zbavte semínek a nakrájejte je na malé kostičky. Osobně doporučuji nakrájet papriky a cibuli na stejně velké kostky. Pokrm pak vypadá harmoničtěji a každý kousek má stejnou chuť.
Rozehřejte pánev s olivovým olejem a osmahněte cibuli, dokud nezprůsvitní. Poté přidejte česnek a smažte, dokud se nerozvoní. Doporučuji vařit na středním plameni, aby se česnek nepřipálil a nezhořkl.
Poté přidejte papriky a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou. Poté přidejte smetanu a omáčku ochuťte solí a pepřem. Ráda přidávám trochu pepře navíc, aby omáčka dostala šmrnc.
Nakonec těstoviny slijte a část vody z těstovin si ponechte. Těstoviny přidejte do paprikové omáčky a dobře promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin, aby se zředila.
Těstoviny ozdobte paprikovou omáčkou se strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou a ihned podávejte. Věřte mi, že přidaná svěžest bazalky vás nadchne.