INZERCE

Zdroj: PiraPora from Getty Images

Telecí řízky v omáčce podle babiččina receptu

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Telecí filé Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 1 mrkev Přidáno do
  • 100 g Drceného rajčete Přidáno do
  • 1 hrnek červeného vína Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • 1 list Vavřín Přidáno do
  • Mouka Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Telecí řízky nejprve osolte a opepřete, obalte je v mouce a jemně je protřepejte.

2. Krok

Poté na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a filety na něm opečte.

3. Krok

Vyjměte je a dejte stranou. Na stejné pánvi, jejíž dno je plné šťávy, přidejte ještě trochu oleje a osmažte na něm česnek, cibuli a mrkev, vše předem nakrájené na kousky.

4. Krok

Jakmile je zelenina hotová, přidejte drcená rajčata s bobkovým listem a nechte vše několik minut společně vařit.

5. Krok

Poté přidejte červené víno, což je klasický krok při vaření, který slouží k odmaštění pánve a zachycení všech zkaramelizovaných šťáv z masa.

6. Krok

Po několika minutách přidejte steaky zpět na pánev, aby nasály všechnu chuť omáčky s vínem. snižte teplotu a nechte vše společně vařit, dokud maso nezměkne a nezhoustne.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty