Telecí hanger steak
Vstupte do světa vybraného kulinářského umění s receptem na telecí hanger steak, který vás ohromí svou chutí, šťavnatostí a jedinečnou texturou.
Ingredience
- 500 g telecího hanger steak telecí žebra
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžička soli
- lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 Lžíce čerstvého nasekaného tymiánu nebo jiných oblíbených bylinek
- 2 Lžíce másla
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte telecí hanger steak. Pokud je třeba, odstraňte případné přebytečné tuky nebo blanu. Důkladně ho osolte a opepřete ze všech stran.
Ve velké pánvi zahřejte olivový olej na středně vysoké teplotě.
Přidejte nasekaný česnek a tymián a nechte je orestovat asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní jejich vůně.
Poté přidejte telecí hanger steak do pánve a smažte ho 3-4 minuty na každé straně, nebo dokud nezískáte požadovaný stupeň propečení. Pokud chcete středně propečený steak, doporučuje se vnitřní teplota kolem 55-57 °C.
Při smažení na poslední straně přidejte na steak kousky másla a nechte je rozpustit, čímž zvýrazníte chuť a dodáte šťavnatost.
Jakmile je steak upečený podle vašeho gusta, přeneste ho na krájecí prkénko a nechte jej 5-10 minut odpočinout. Tím se zajišťuje, že se šťávy rovnoměrně rozloží uvnitř masa a steak zůstane šťavnatý.
Poté přistoupíte k řezání. Nasekejte telecí hanger steak proti vláknům na tenké plátky.
Hotový steak můžete servírovat s přílohami dle vašeho výběru, jako jsou pečené brambory, zeleninový salát nebo omáčky.
Připravte se na požitek z jemné, šťavnaté a bohatě chutné telecí hanger steak, který si zaručeně vychutnáte jako výjimečnou lahůdku.