Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Tarte Tatin
Tarte Tatin, je na můj vkus, jedním z nejchutnějších jablečných koláčů vůbec. Příprava je tak jednoduchá, zvládne ji začátečník i zkušený kuchař.
Ingredience
- 6 ks velkých jablek
- 150 g cukru
- 125 g masla
- 300 g listového těsta
- špetka skořice
Nejnovější letáky
Postup
Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Já pak vzdycky beru hrnec, který může do trouby a na sporáku zároveň a v něm rozpustím máslo spolu s cukrem. Po chvilce se začne tvořit karamel a to je ten moment, kdy přidám oloupaná jablka nakrájená na čtvrtiny. Nezapomeňte jablečné čtvrtky potřít citronovou šťávou, aby nezhnědly. Jablek nesmí být málo, aby po upečení vytvořili dostatečně silnou vrstvu.
Na karamelizovaná jablka pak položím vyválené listové těsto. Okraje těsta zatlačím k jablečné vrstvě a vložím do trouby. Koláč peču asi 20 minut, cca do zlatova.
Když je koláč hotový, vyndám ho z trouby a nechám chvíli vychladnout. Pak ho překlopím na talíř a hotovo. Tarte Tatin vypadá nejen skvěle, ale hlavně chutná báječně. Těsto je křupavé a jablečný náplň krásně sladký