INZERCE

Zdroj: margouillatphotos from Getty Images

Tarte Tatin

Tarte Tatin, je na můj vkus, jedním z nejchutnějších jablečných koláčů vůbec. Příprava je tak jednoduchá, zvládne ji začátečník i zkušený kuchař.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 6 ks velkých jablek Přidáno do
  • 150 g cukru Přidáno do
  • 125 g masla Přidáno do
  • 300 g listového těsta Přidáno do
  • špetka skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Já pak vzdycky beru hrnec, který může do trouby a na sporáku zároveň a v něm rozpustím máslo spolu s cukrem. Po chvilce se začne tvořit karamel a to je ten moment, kdy přidám oloupaná jablka nakrájená na čtvrtiny. Nezapomeňte jablečné čtvrtky potřít citronovou šťávou, aby nezhnědly. Jablek nesmí být málo, aby po upečení vytvořili dostatečně silnou vrstvu.

2. Krok

Na karamelizovaná jablka pak položím vyválené listové těsto. Okraje těsta zatlačím k jablečné vrstvě a vložím do trouby. Koláč peču asi 20 minut, cca do zlatova.

3. Krok

Když je koláč hotový, vyndám ho z trouby a nechám chvíli vychladnout. Pak ho překlopím na talíř a hotovo. Tarte Tatin vypadá nejen skvěle, ale hlavně chutná báječně. Těsto je křupavé a jablečný náplň krásně sladký

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty