Zdroj: Elisabeth Coelfen from Canva
Sušené plátky jablek
Recept na křižaly aneb sušené plátky jablek.
Ingredience
- 5 ks jablek
- 1 lžička skořice volitelná
Nejnovější letáky
Postup
Predhrejte svůj sušič nebo trouhu na 70°C. Pokud používáte troubu, otevřete ji trochu, aby voda mohla uniknout.
Jablka omyjte a vyřízněte jádřince. Není nutné je loupat, pokud vám to nevadí. Já například preferuji neškrábaná jablka, protože kůrka přidává barvu a vlákninu.
Nakrájejte jablka na tenké plátky, ideálně o tloušťce 3-5 mm.
Pokud máte rádi skořici, můžete ji nyní přidat. Stačí plátky jablek jemně posypat.
Rozložte plátky jablek na mřížky sušiče nebo na plech pokrytý pečícím papírem. Plátky by měly být vedle sebe, ale neměly by se překrývat.
Sušte jablka při 70 °C po dobu 5 až 6 hodin. Důležité je ověřit, zda jsou plátky opravdu suché. Pokud ne, mohou začít plísnivět. Další moje doporučení je otočit plátky po 3 hodinách sušení pro rovnoměrnější sušení.