Zdroj: Canva
Šunkové koleno
Šunkové koleno recept je tradiční české jídlo, které se často podává v hospodách nebo na festivalech spolu s pěkným chlebem a hořčicí. Tento recept vám ukáže, jak připravit šťavnaté a krásně křupavé šunkové koleno přímo u vás doma.
Ingredience
- 1 šunkové koleno
- 4 stroužky česneku
- 1 Lžíce soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 2 cibule
- 1 Lžíce oleje
- pivo
Nejnovější letáky
Postup
Započněte proces nakládání tím, že do kolene vyříznete několik štěrbin a do nich vložíte nakrájený česnek. Koleno osolte, opepřete, okmínujte a omajoránkujte z obou stran. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a přilijte pivo. Nechte marinovat alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Koleno vložte do pekáčku spolu s marinádou a pečte 90 minut. Během pečení koleno podlévejte marinádou.
Po 90 minutách koleno otočte, přidejte olej a pečte dalších 20 minut na 220 stupňů, dokud se na koleně nevytvoří krásná křupavá kůrka.
Hotové koleno podávejte s chlebem a hořčicí.