Zdroj: graphia76 from Getty Images
Šuba salát
Šuba je tradiční polský salát, jehož hlavními složkami jsou sleď, brambory a červená řepa. Toto jídlo je populární součástí vánočního stolu, i když chutná vynikající v kteroukoliv dobu roku.
Ingredience
- 4 ks střední brambory
- 3 ks mrkev
- 2 ks řepa
- 2 ks Sleď
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce
- 150 g Majonéza
- Sůl, pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Umyjte a uvařte brambory, mrkev a řepu v šupce na měkko. Osobně doporučuji vařit brambory a mrkev dohromady, a řepu odděleně, protože vyžaduje delší vaření. Po uvaření nechte vychladnout.
Vařte vajíčka natvrdo, poté je nechte vychladnout a oloupejte.
Zalij sleď mlékem na přibližně hodinu - je to dobrý způsob, jak se zbavit příliš intenzivní chuti a vůně ryby. Poté mléko sceďte, ryby opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na malé kousky.
Také nakrájejte brambory, mrkev, řepu, cibuli a vejce na malé kostky, pamatujte, že klíčem k chuti slepici je rovnoměrnost přísad.
Do velké nádoby vložte vrstvu brambor, pak cibule, sleďa, mrkve, řepy a nakonec vejce. Každou vrstvu posypte solí a pepřem a poté potřete majonézou.
Posypat pažitkou.