INZERCE

Zdroj: graphia76 from Getty Images

Šuba salát

Šuba je tradiční polský salát, jehož hlavními složkami jsou sleď, brambory a červená řepa. Toto jídlo je populární součástí vánočního stolu, i když chutná vynikající v kteroukoliv dobu roku.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 4 ks střední brambory Přidáno do
  • 3 ks mrkev Přidáno do
  • 2 ks řepa Přidáno do
  • 2 ks Sleď Přidáno do
  • 2 ks Cibule Přidáno do
  • 4 ks Vejce Přidáno do
  • 150 g Majonéza Přidáno do
  • Sůl, pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Umyjte a uvařte brambory, mrkev a řepu v šupce na měkko. Osobně doporučuji vařit brambory a mrkev dohromady, a řepu odděleně, protože vyžaduje delší vaření. Po uvaření nechte vychladnout.

2. Krok

Vařte vajíčka natvrdo, poté je nechte vychladnout a oloupejte.

3. Krok

Zalij sleď mlékem na přibližně hodinu - je to dobrý způsob, jak se zbavit příliš intenzivní chuti a vůně ryby. Poté mléko sceďte, ryby opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na malé kousky.

4. Krok

Také nakrájejte brambory, mrkev, řepu, cibuli a vejce na malé kostky, pamatujte, že klíčem k chuti slepici je rovnoměrnost přísad.

5. Krok

Do velké nádoby vložte vrstvu brambor, pak cibule, sleďa, mrkve, řepy a nakonec vejce. Každou vrstvu posypte solí a pepřem a ​​poté potřete majonézou.

6. Krok

Posypat pažitkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty