INZERCE
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Šťavnatý perník s jablkami
Recept na šťavnatý perník s jablkami, poliaty čokoládou sa perfektne hodí k popoludňajšej šálke čaju alebo kávy.
INZERCE
Ingredience
porce
12
Koš
- 300 g mouka hladká speciální
- 200 g cukr
- 1 lžíce Jedlá soda
- 1 balení perníkové koření
- 2 kus Vejce
- 150 g máslo
- 4 kus jablka
Nástroje
- 100 g Hořká čokoláda
- 100 g bílá čokoláda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180 °C, vymažte a vysypte formu na pečení.
2. Krok
V míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a koření na perník.
3. Krok
Ve velké míse ušlehejte vejce, přidejte máslo a pak přidejte suchou směs.
4. Krok
Nastrouhejte jablka a přimíchejte je do těsta.
5. Krok
Často přeneste do formy a pečte v troubě 45 minut.
6. Krok
Nechte perník vychladnout, poté ho polejte čokoládou. Můžete kombinovat bílou čokoládu s hořkou čokoládou.