INZERCE
Šťavnatý pečený bůček
Tento šťavnatý pečený bůček by neměl uniknout pozornosti žádného milovníka masa!
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 700 gramů vepřového bůčku
- 1 zázvor velikosti palce
- 2 Lžíce vína na vaření
- 1 celý pórek nebo jarní cibulka
- 30 plátky mladého zázvoru nakrájeného na tenko
- 50 gramů cukru krystal nebo bílého hnědého cukru
- 2 kusy bobkových listů
- 1 Úplný skořicové poupě
- 1 badyán
- 250 ml rýžového vína
- 125 ml lehké sójové omáčky
- 4 Lžíce tmavé sójové omáčky
- voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Vepřové maso povařte 10 minut a odstraňte pěnu.
2. Krok
Vepřové maso opláchněte vodou a očistěte kůži.
3. Krok
Vepřové maso nakrájejte podélně a na tři kusy.
4. Krok
Vepřové maso vařte v tlakovém hrnci spolu s pórkem, mladým zázvorem, kamením, bobkovými listy, skořicovými pupeny, badyánem, čínským rýžovým vínem, světlou sójovou omáčkou, tmavou sójovou omáčkou a dostatkem vody na pokrytí vepřového masa.
5. Krok
Vepřové maso vařte pod tlakem po dobu 1 hodiny nebo vařte alespoň 2 hodiny na otevřeném sporáku s použitím běžného hrnce.
6. Krok
Nechte vypéct s otevřenou poklicí
7. Krok
Omáčku redukujte, dokud se na vepřovém mase dobře nelepí.
8. Krok
Dobrou chuť!