Zdroj: Pixabay
Staromódní krémový zapečený rýžový pudink s rozinkami
Vychutnejte si uklidňující potěšení z rýžového pudinku Old Fashioned Baked, který vás nostalgicky vrátí do dětských let. Tato sladká smetanová pochoutka je ideálním dezertem na závěr domácí večeře nebo prostě jen uspokojí vaši chuť na sladké v poledne. Bonus navíc? Jeho ingredience snadno najdete ve své spíži.
Ingredience
- 3⁄4 šálek Nevařené bílé rýže
- 2 šálky Rozděleného mléka
- 0.3 šálek bílého cukru
- 1⁄4 čajová lžička Soli
- 1 Vejce, rozšlehané
- 0.6 šálek Zlatých rozinek
- 1 polévková lžíce Nesoleného másla
- 1⁄2 čajová lžička vanilkového extraktu
- Posypání muškátovým oříškem nebo skořicí (nepovinné).
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 165 °C (325 stupňů F).
Rýži a vodu vařte v hrnci na mírném ohni, dokud se voda z větší části nevstřebá, asi 15 minut.
V samostatné míse smíchejte 1 1/2 hrnku mléka, cukr a sůl. Nalijte to do hrnce s rýží.
Směs mléka a rýže vařte na mírném ohni za častého míchání asi 15 až 20 minut, dokud nezíská krémovou konzistenci.
V míse smíchejte rozšlehané vejce a zbývající 1/2 hrnku mléka. Za stálého míchání přidejte tuto směs do hrnce.
Do hrnce přidejte máslo a rozinky a dobře je vmíchejte do směsi.
Vmíchejte vanilkový extrakt. Pokud používáte, posypte skořicí nebo muškátovým oříškem pro jemné okořenění.
Hotovou směs nalijte do zvolené zapékací misky.
Směs pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu a 30 minut.
Během první hodiny pečení každých 20 minut promíchejte.
Pudink podávejte teplý (nebo raději vychlazený) a vychutnejte si tento lahodný dezert!