INZERCE

Zdroj: Pixabay

Staromódní italské rizole pečené v troubě

Rissoles pečené v troubě kombinují mleté maso s vybranými bylinkami a kořením a poté se pečou dozlatova. Na rozdíl od tradičního způsobu smažení se při pečení snižuje množství oleje, takže je tento pokrm zdravější. Tyto rissoles podávané s oblíbenými přílohami promění obyčejnou večeři ve výjimečnou!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 gms Mletého hovězího nebo jehněčího masa Přidáno do
  • 1 Jemně nakrájená cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek, mletý Přidáno do
  • 2 pl strouhanka Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička Sušená petržel Přidáno do
  • 14 čajová lžička kajenský pepř Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 pl Rostlinný olej (na potírání) Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a vyložte plech pergamenovým papírem.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, cibuli, česnek, strouhanku, vejce, petrželku, kajenský pepř, sůl a pepř.

3. Krok

Ujistěte se, že je vše důkladně promícháno. Ze směsi vyválejte kulaté placičky o velikosti golfového míčku.

4. Krok

Rissole naaranžujte na připravený plech.

5. Krok

Každou z nich lehce zploštěte hřbetem lžíce a pak ji lehce potřete rostlinným olejem. Díky tomu získají rissoles pěknou zlatavou barvu.

6. Krok

Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut, nebo dokud nejsou rizole dobře propečené a šťáva z nich neteče.

7. Krok

Po upečení je vyjměte z trouby a nechte několik minut odpočinout.

8. Krok

Podávejte teplé s požadovanými přílohami nebo zeleninou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty