Špenátové noky se smetanou
Gnocchi se špenátem, smetanou a slaninou jsou jedním z těch lahodných pokrmů, které lze připravit během chvilky a jsou velkým hitem.
Ingredience
- 1 Balení noků balení smetany g špenátu balení slaniny nakrájené na kostičky
- extra panenský olivový olej Sůl podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Postup přípravy noků se špenátem, smetanou a slaninou je velmi jednoduchý. Pokud použijete čerstvý špenát, omyjte ho, oloupejte a blanšírujte 15-20 minut. Pokud použijete mražený, blanšírujte ho jednoduše 7 minut.
Na pánev nalijte trochu extra panenského olivového oleje a přidejte slaninu. Slaninu opečte a až bude křupavá, přidejte dobře vymačkaný špenát. Nechte ho asi 5 minut povařit. Nakonec přidejte smetanu na vaření a vmíchejte trochu strouhaného sýra.
Mezitím postavte na sporák hrnec s osolenou vodou. Když se začne vařit, přidejte noky. Počkejte, až vyplavou na povrch. Obvykle stačí 2 minuty. Poté je slijte a nasypte do hrnce se špenátem a slaninovým krémem. Gnocchi s omáčkou dobře promíchejte. Gnocchi se špenátem, smetanou a slaninou podávejte na talíři ještě horké.
Můžete také přidat strouhaný sýr, aby byl pokrm ještě chutnější.