INZERCE
Zdroj: Dar1930 from Getty Images
Špenát z medvědího česneku
Připravte si jarní specialitu plnou vitamínů a jemné chuti. Špenát z medvědího česneku je ideální přílohou k masu nebo rybám, ale také skvělým hlavním chodem pro vegany a vegetariány.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 400 g Medvědí česnek
- 1 ks cibule
- 2 Lžíce olivový olej
- 200 ml zeleninový vývar
- 100 ml smetana na vaření
- 1 ks citron
- 1 pinch sůl
- 1 pinch pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Na pánvi na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibuli do zlatova.
2. Krok
Přidejte na jemno nasekané listy medvědího česneku a smažte, až začnou vydávat vůni.
3. Krok
Zalijte zeleninovým vývarem a vařte 10-15 minut, dokud není medvědí česnek měkký.
4. Krok
Vše pak rozmixujte do hladka, přidejte smetanu na vaření a vařte ještě další 5 minut.
5. Krok
Osolte, opepřete a přidejte šťávu z citronu podle chuti.
6. Krok
Krémový špenát z medvědího česneku podávejte horký jako přílohu nebo lehký hlavní chod.