INZERCE

Zdroj: Dar1930 from Getty Images

Špenát z medvědího česneku

Připravte si jarní specialitu plnou vitamínů a jemné chuti. Špenát z medvědího česneku je ideální přílohou k masu nebo rybám, ale také skvělým hlavním chodem pro vegany a vegetariány.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g Medvědí česnek Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 200 ml zeleninový vývar Přidáno do
  • 100 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
  • 1 pinch sůl Přidáno do
  • 1 pinch pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Na pánvi na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibuli do zlatova.

2. Krok

Přidejte na jemno nasekané listy medvědího česneku a smažte, až začnou vydávat vůni.

3. Krok

Zalijte zeleninovým vývarem a vařte 10-15 minut, dokud není medvědí česnek měkký.

4. Krok

Vše pak rozmixujte do hladka, přidejte smetanu na vaření a vařte ještě další 5 minut.

5. Krok

Osolte, opepřete a přidejte šťávu z citronu podle chuti.

6. Krok

Krémový špenát z medvědího česneku podávejte horký jako přílohu nebo lehký hlavní chod.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2755 recepty

Droždí

242 recepty