Spaghetti cacio e pepe
Spaghetti cacio e pepe je tradiční italský recept, který pochází z Říma. Jeho název v překladu znamená "sýr a pepř", což jsou také hlavní přísady tohoto jednoduchého, ale lahodného pokrmu.
Ingredience
- 200 g špagety
- sůl
- 2 Lžíce čerstvě mletého černého pepře
- 1 Lžíce olivového oleje
- 100 g Pecorino Romano sýra
- 50 g Parmezánu
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci s osolenou vodou vařte spaghetti al dente podle instrukcí na balení.
Zatímco se těstoviny vaří, v pánvi na středním ohni orestujte černý pepř v olivovém oleji asi 1 minutu.
Když jsou těstoviny hotové, než je sceďte, odložte si asi 2 šálky vody z těstovin.
Do pánve s pepřem přidejte asi 1 šálek vody z těstovin. Přiveďte k varu.
Sceďte těstoviny a přidejte je do pánve s pepřem a vodou. Zamíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.
Odstavte pánev z ohně a postupně přidávejte nastrouhaný sýr, stále míchejte, aby se sýr rovnoměrně rozpustil a vytvořil krémovou omáčku. Pokud je omáčka příliš tuhá, přidejte trochu vody z těstovin.
Podávejte ihned s dalším čerstvě mletým pepřem na vrchu podle chuti.
Dobrou chuť! Tento recept je skvělý ve své jednoduchosti, ale pokud chcete přidat trochu víc chuti, můžete přidat trochu čerstvé bazalky nebo cherry rajčat