Zdroj: sebasnoo from Getty Images
Smetanové rizoto
Tento recept na smetanové rizoto s houbami je chutné a jednoduché jídlo na každý všední den, které můžete připravit velmi rychle.
Ingredience
- 2 pl olivový olej
- 1 cibule
- 3 stroužky strouhaný česnek
- 250 g Houby, nakrájené
- 2 pl Hladká mouka
- 1 šálek mléko
- 1⁄2 šálek Tučná smetana
- 1⁄2 šálek parmazán
- sůl a pepř dle chuti
- 1 čajová lžička sušené oregano
- 1 balení rizoto ryža
- omytá a nadrobno nasekaná petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Uvařte rýži podle pokynů na obalu.
Zatímco se těstoviny vaří, na středním ohni rozehřejte olivový olej na velké pánvi. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nejsou měkké a vůně, asi 3 minuty.
Přidejte nakrájené houby a vařte, dokud nebudou měkké a nezačnou uvolňovat svou šťávu, asi 5 minut.
Posypte mouku přes směs hub a míchejte 1-2 minuty, dokud mouka není absorbována.
Pomalu přilévejte mléko a míchejte do hladka. Přidejte smetanu na šlehání a pokračujte v míchání, dokud omáčka nezhoustne, asi 5-7 minut.
Přidejte nastrouhaný sýr Parmesan, sůl a pepř a oregáno a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte horké.