Zdroj: Pixabay
Smažený sezamový salát ze zelených čajových nudlí
Nudle se zeleným čajem je recept, který jsem časem zdokonalila s touhou spojit svou lásku k nudlím a uklidňující vlastnosti zeleného čaje. Jelikož jsem vášnivou fanynkou asijské kuchyně, chtěla jsem se s vámi podělit o tento elegantní, ale snadno připravitelný pokrm, který se může pochlubit jedinečnou směsí chutí. Tyto nudle, které se skvěle hodí k lehkým obědům nebo když potřebujete uklidňující večeři, jsou živé, výživné a díky nálevu ze zeleného čaje plné zdraví prospěšných látek.
Ingredience
- 200 g Nudle se zeleným čajem
- 2 pl olivový olej
- 2 stroužky česnek, jemně nasekaný
- 1 Jemně nakrájená střední cibule
- 1 Střední mrkev, nakrájená na plátky
- 1 Střední červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 Střední zelená paprika, nakrájená na plátky
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 čajová lžička sezamový olej
- sůl
- 2 porce Vařeného zeleného čaje, studeného
- 1 polévková lžíce Sezamová semínka (na ozdobu)
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve uvařte nudle ze zeleného čaje podle návodu na obalu, ale místo čisté vody použijte uvařený zelený čaj. Nudle tak získají jemnou zemitou chuť zeleného čaje.
Zatímco se nudle vaří, rozehřejte ve woku na středním plameni olivový olej. Přidejte nasekaný česnek a cibuli a smažte, dokud cibule nezprůsvitní. Tento proces neuspěchejte, pomalé vaření jemně extrahuje chutě.
Jakmile je cibule osmažená, přidejte na nudličky nakrájenou mrkev a červenou a zelenou papriku. Smažte je, dokud zelenina nezíská lehkou křupavost, což obvykle trvá 5-7 minut.
Nyní nudle slijte a přidejte je do pánve wok, přičemž dbejte na to, aby se nerozbily. Jemně je promíchejte se zeleninou.
Podle chuti přidejte sójovou omáčku, sezamový olej a sůl. Nudle jemně, ale důkladně promíchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí. Během tohoto míchání udržujte nízkou teplotu, protože vysoká teplota může způsobit, že se nudle přichytí k woku.
Odstavte z ohně a podávejte horké, posypané sezamovými semínky.