INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Smažený lilek
Tradiční pokrm se špetkou kreativity - smažený lilek je jednoduchý na přípravu a vychutnají si ho všechny generace. Ideální na rychlý oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní suroviny
- 2 ks lilek
- 100 g Mouka
- 2 ks vejce
- 150 g strouhanka
Koření a olej
- 1 Lžíce sůl
- 1 lžička pepř
- 200 ml olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Lilek nakrájíme a osolíme z obou stran. Necháme odstát asi 15 minut, aby lilek pustil vodu.
2. Krok
V misce smícháme mouku s solí a pepřem. Vejce rozklepneme do jiné misky a vyšleháme. Do třetí misky dáme strouhanku.
3. Krok
Plátky lilku obalíme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Obalujeme pečlivě na všech stranách.
4. Krok
Na pánvi rozehřejeme olej a opékneme lilek ze všech stran do zlatova.
5. Krok
Hotový lilek necháme okapat na papírové utěrce a poté servírujeme. Můžeme podávat s jogurtem či tatarskou omáčkou.