INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Smažený lilek

Tradiční pokrm se špetkou kreativity - smažený lilek je jednoduchý na přípravu a vychutnají si ho všechny generace. Ideální na rychlý oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní suroviny

  • 2 ks lilek Přidáno do
  • 100 g Mouka Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 150 g strouhanka Přidáno do

Koření a olej

  • 1 Lžíce sůl Přidáno do
  • 1 lžička pepř Přidáno do
  • 200 ml olej Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Lilek nakrájíme a osolíme z obou stran. Necháme odstát asi 15 minut, aby lilek pustil vodu.

2. Krok

V misce smícháme mouku s solí a pepřem. Vejce rozklepneme do jiné misky a vyšleháme. Do třetí misky dáme strouhanku.

3. Krok

Plátky lilku obalíme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Obalujeme pečlivě na všech stranách.

4. Krok

Na pánvi rozehřejeme olej a opékneme lilek ze všech stran do zlatova.

5. Krok

Hotový lilek necháme okapat na papírové utěrce a poté servírujeme. Můžeme podávat s jogurtem či tatarskou omáčkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty