INZERCE

Zdroj: Pixabay: timokefoto

Smažený indický krevetový řízek

Podle tohoto receptu budete moci přinést tento exotický indický krevetový řízek na váš jídelní stůl!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 gms Krevet (nejlépe středně velkých) Přidáno do
  • 3 Středně velké brambory, uvařené a rozmačkané. Přidáno do
  • 2 Velká cibule nakrájená nadrobno Přidáno do
  • 2 Zelené chilli papričky, jemně nasekané Přidáno do
  • 2 pl Zázvorovo-česnekové pasty Přidáno do
  • 1 čajová lžička Kurkumového prášku Přidáno do
  • 12 čajová lžička červeného chilli Přidáno do
  • 1 čajová lžička Prášku garam masala Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Čerstvě nasekané listy koriandru Přidáno do
  • Krupice na obalování Přidáno do
  • 2 Vejce, rozšlehaná Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Krevety očistěte, zbavte jádra, uvařte v páře a poté je nakrájejte nadrobno. Při vaření v páře dbejte na to, abyste krevety nepřevařili, protože mají tendenci tvrdnout.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní. Nezapomeňte udržovat střední teplotu, aby se cibule nepřipálila, chceme, aby byla zlatavá a aromatická.

3. Krok

Do pánve přidejte zelené chilli papričky a zázvorovo-česnekovou pastu a vařte, dokud nezmizí syrový zápach.

4. Krok

Přidejte kurkumu, chilli, garam masalu a sůl. Dobře promíchejte a za občasného míchání vařte asi 2 minuty.

5. Krok

Nyní je čas přidat do pánve nakrájené krevety. Vařte několik minut, dokud krevety dobře nevstřebají všechno koření.

6. Krok

Poté přidejte bramborovou kaši a lístky koriandru. Vše smíchejte dohromady. Bramborová kaše působí jako pojivo, proto se ujistěte, že je dobře zapracovaná.

7. Krok

Odstavte z ohně a nechte směs vychladnout.

8. Krok

Po vychladnutí vytvarujte ze směsi malé oválné řízky. Každý řízek namočte do rozšlehaných vajec a poté je obalte v krupici. Krupice dodá řízkům při smažení křupavou strukturu.

9. Krok

Na pánvi rozehřejte olej. Jakmile je olej dostatečně rozpálený, smažte každý řízek z obou stran dozlatova.

10. Krok

Kotlety nechte okapat na savém papíře, abyste odstranili přebytečný olej, a podávejte je horké s oblíbenou omáčkou nebo dipem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty