Zdroj: Pixabay: timokefoto
Smažený indický krevetový řízek
Podle tohoto receptu budete moci přinést tento exotický indický krevetový řízek na váš jídelní stůl!
Ingredience
- 500 gms Krevet (nejlépe středně velkých)
- 3 Středně velké brambory, uvařené a rozmačkané.
- 2 Velká cibule nakrájená nadrobno
- 2 Zelené chilli papričky, jemně nasekané
- 2 pl Zázvorovo-česnekové pasty
- 1 čajová lžička Kurkumového prášku
- 1⁄2 čajová lžička červeného chilli
- 1 čajová lžička Prášku garam masala
- sůl
- Čerstvě nasekané listy koriandru
- Krupice na obalování
- 2 Vejce, rozšlehaná
- olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Krevety očistěte, zbavte jádra, uvařte v páře a poté je nakrájejte nadrobno. Při vaření v páře dbejte na to, abyste krevety nepřevařili, protože mají tendenci tvrdnout.
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní. Nezapomeňte udržovat střední teplotu, aby se cibule nepřipálila, chceme, aby byla zlatavá a aromatická.
Do pánve přidejte zelené chilli papričky a zázvorovo-česnekovou pastu a vařte, dokud nezmizí syrový zápach.
Přidejte kurkumu, chilli, garam masalu a sůl. Dobře promíchejte a za občasného míchání vařte asi 2 minuty.
Nyní je čas přidat do pánve nakrájené krevety. Vařte několik minut, dokud krevety dobře nevstřebají všechno koření.
Poté přidejte bramborovou kaši a lístky koriandru. Vše smíchejte dohromady. Bramborová kaše působí jako pojivo, proto se ujistěte, že je dobře zapracovaná.
Odstavte z ohně a nechte směs vychladnout.
Po vychladnutí vytvarujte ze směsi malé oválné řízky. Každý řízek namočte do rozšlehaných vajec a poté je obalte v krupici. Krupice dodá řízkům při smažení křupavou strukturu.
Na pánvi rozehřejte olej. Jakmile je olej dostatečně rozpálený, smažte každý řízek z obou stran dozlatova.
Kotlety nechte okapat na savém papíře, abyste odstranili přebytečný olej, a podávejte je horké s oblíbenou omáčkou nebo dipem.