Zdroj: Canva
Smažené jarní závitky
Vietnamské jarní závitky jsou oblíbenou specialitou nejen Vietnamců, ale i všech ostatních labužníků! Připravte si doma tento vietnamský pokrm a nebudete litovat.
Ingredience
- 10 rýžových papírových plátů
- 200 g mletého vepřového masa
- 1 mrkev
- 1 česnekový stroužek
- 1 cm kousek zázvoru
- 50 g zelených fazolových lusků
- 1⁄2 hrnku bílého zelí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 2 vejce
- 1 Lžíce hladké mouky
- 2 Lžíce oleje
- Omáčka na dipování
Nejnovější letáky
Postup
Nasekejte mrkev, cibuli, česnek a zázvor na jemno.
Omyjte a nasekejte zelené fazolové lusky a bílé zelí na tenké proužky.
Poté pozehřejte pánvičku na střední teplotu a na ní osmahněte mleté maso.
Přidejte nasekanou zeleninu a osmažte asi 5 minut. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
Do směsi přidejte cukr, sůl a pepř, vejce a hladkou mouku.
Vše spolu důkladně promíchejte.
Do každého rýžového papírového plátu dejte asi 1,5 lžíce směsi s masem a zeleninou a zabalte jako závitky.
Rozehřejte olej v hluboké pánvi na střední teplotu.
Vaše smažené jarní závitky vložte do pánve a smažte z obou stran do zlatova.
Hotové závitky odložte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.
Podávejte se sladkokyselou omáčkou na dipování jako je například skvělá sweet chilli omáčka a recept na jarní závitky je hotový!