INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/imNM8l_HFCtxS0ESeydO/7194c6072e689a20d36c3315567f4c.jpeg)
Smažená telecí játra
Tradiční lahůdka pro milovníky vnitřností
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 600 g Telecí játra
- 150 g hladká mouka
- 4 vejce
- 400 g strouhanka
- sůl a pepř
- 500 ml olej na smažení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
25 min.
1. Krok
Telecí játru si očistěte a naporcujte na plátky které zlehka naklepejte a osušte od šťávy.
2. Krok
Rozklepanou játru okořeňte solí, pepřem a poř. bylinkou těsně před obalením.
3. Krok
Obalujte jako klasický řízek v trojobalu z hladké mouky, rozšlehaného vajíčka a strouhanky. poté usmažte v rozehřatém oleji na 175°C po dobu asi 10min
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/imNM8l_HFCtxS0ESeydO/73cd09f05d725646d52a4f882d07ff.jpeg)
4. Krok
Po usmažení nakonec přelijte máslém a osolte solí. Podávejte s videňským bramborovým salátem a citronem s kaparovými plody
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/imNM8l_HFCtxS0ESeydO/32d96cb277f3844b0d214c5fca5c06.jpeg)