Slaný karamel
Slaný karamel je báječné dochucovadlo z pouhých 4 ingrediencí. Snadno a rychle ho připravíte za pouhých 10 minut a skvěle se hodí k obohacení a ochucení dortů, cheesecaků, cupcaků, sušenek nebo jen tak k jídlu po lžičkách.
Ingredience
- cukr
- máslo
- čerstvá smetana
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Prvním krokem při výrobě slaného karamelu je roztavení cukru, které se nazývá karamelizace. Budeme potřebovat pánev se silným dnem a cukr musíme rozpustit bez míchání, nanejvýš s pánví občas zatřepat. Když je cukr zcela roztavený a získal zlatavou barvu, přilijeme nejprve máslo a mícháme, dokud se zcela nerozpustí, poté smetanu a po minutě varu je slaný karamel hotový. Zbývá samozřejmě přidat sůl.
Recept je velmi jednoduchý: lze ho připravit během několika minut a bez kuchyňského teploměru. Tato univerzální omáčka má mnohostranné využití: lze ji použít ke zdobení a přípravě dortů, cheesecaků, sušenek, přelít jím misku zmrzliny, na panna cottu, pokud neodoláte a budete ji jíst po lžičkách!