Zdroj: Darl1930 via Adobe Stock
Slané listové těsto na party se zeleninou
Jako milovnice slaného pečiva jsem našla dokonalý recept na chutný a působivý předkrm. Pokaždé, když je připravuji, jsou tyto listové koláčky u mých hostů naprostým hitem. Jejich náplň z čerstvé zeleniny a aromatického sýra lze obměňovat podle ročního období a chuti.
Ingredience
- 1 Role Hotové listové těsto
- 2 červená Peppers
- 1 cuketa
- 1 malé brokolice
- 200 gr Sýr feta
- 1 vejce
- sůl a pepř podle chuti
- 1 Čajová lžička oregano
Nejnovější letáky
Postup
Při pečení listového těsta nejprve nakrájejte papriky a cukety na malé kostičky a brokolici rozdělte na malé růžičky. Podle mých zkušeností má tato směs ideální velikost pro těsto.
Nakrájejte fetu na kostičky a přidejte ji do listového těsta spolu se zeleninou. Pak listové těsto podle chuti osolte, opepřete a přidejte oregano.
Nyní rozdělte listové těsto na čtverce o rozměrech přibližně 10 x 10 cm. Zjistila jsem, že tato velikost se dobře hodí pro plnění a skládání.
Na každý čtverec dejte lžičku zeleninové směsi, přeložte a okraje pevně přitlačte.
Knedlíky potřete rozšlehaným vejcem. Po upečení tak získají krásnou zlatohnědou barvu.
Kapsy z listového těsta pečte při 180 stupních asi 15-20 minut, dokud nejsou pěkně vykynuté a zlatohnědé. Dávejte na ně pozor, protože každá trouba je trochu jiná.