Skořicové mini cheesecake sušenky se slaným karamelem
Jsou dny, kdy mám chuť na sladké, ale ne moc 😂. Sama bych dokázala sníst celý tvarohový dort 🥴. Proto raději dělám mini verzi. V dnešním receptu najdeme kombinaci skořice a slaného karamelu.
Ingredience
Těsto
- 50 g Skořicové sušenky
- 35 g máslo
- 30 g Ovesné vločky
- 1⁄2 čl Mletá skořice
Náplň
- 250 g tvaroh jemný
- 2 pl šlehačka
- 2 pl mascarpone
- 2 pl Slaný karamel s pravou vanilkou od vanilkovyobchod.cz
- 50 g cukr s vanilkou z vanilkovyobchod.cz
- 20 g Skořicové sušenky
- 1⁄2 pl Kukuřičný škrob
- 1 vejce
- Štipka Mletá vanilka z vanilkovyobchod.cz
- Štipka Vanilková sůl z vanilkovyobchod.cz
Ganache
- 50 g Belgická mléčná čokoláda
- 15 ml Mléko
Nejnovější letáky
Postup
Smíchejte skořicové sušenky s vločkama a zmixujte na prach, přidejte skořici a rozpuštěné máslo. Promíchejte. Pomocí formy na muffiny vytvarujte korpus mini cheesecaku. Pečte 10minut při 170 stupních.
Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu, mascarpone, smetany a cukru. Do této směsi přidáme vejce, rozdrcené piškoty, vanilku, vanilkovou sůl a škrob. Náplň rozetřeme na korpus a pečeme celkem 40 minut při 150 stupních. Po upečení a vychladnutí uložíme do chladničky, nejlépe přes noc. Vychladlý koláč přelijte ganache, ozdobte ovocem a opět dejte vychladit. Vychutnejte si. Jezte s jednou kávou a s čím dalším? Repete 😬😀.