INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/MljOR28Ph3Ykmz9b3qIz/e1de174918a37905f4e8cb0d085c07.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Shortbread
Shortbread sušenky je tradiční skotská sušenka, která se vyznačuje svou jemnou a křehkou texturou. Je to skvělá volba k čaji nebo kávě. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže se můžete těšit na výsledek velmi brzy.
INZERCE
Ingredience
porce
20
- 250 g mouky
- 200 g masla
- 100 g cukru krupice
- špetka soli
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Měkké máslo umíchejte s cukrem do hladka. Do směsi přidejte prosátou mouku a špetku soli. Vše dobře promíchejte.
2. Krok
Těsto vyložte na pečicí papír, vetřete jej do formy a zhruba 2 cm silně ho rovnoměrně rozprostřete.
3. Krok
Dejte těsto na 30 minut do lednice, aby ztuhlo.
4. Krok
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
5. Krok
Pečte 20-25 minut, dokud sušenky nezačnou získávat zlatavou barvu.
6. Krok
Nechte je vychladit a poté je nakrájejte na obdélníkové kousky.