Saltimbocca alla romana
Máte rádi telecí maso? Tento recept je pro vás jako stvořený! Saltimbocca alla romana je originální italské jídlo, které by měl vyzkoušet každý. Zde se dozvíte, jak ho připravit.
Ingredience
- 4 kusy Telecí řízek
- 16 Listy šalvěje
- 160 g Parmská šunka
- 4 polévková lžíce máslo
- 1 čajová lžička olivový olej
- 200 ml bílé víno
- sůl
- mletý černý pepř
- 0 cukr
Nejnovější letáky
Postup
Telecí kotlety nakrájejte na tenké plátky nebo je vložte mezi potravinovou fólii.
Zdroj: Youtube
Telecí kotlety osolte a okořeňte solí a trochou pepře.
Zdroj: Youtube
Na každý řízek pak položte 1 lístek šalvěje a 1 plátek parmské šunky.
Zdroj: Youtube
Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej a opečte na něm telecí eskalopy s parmskou šunkou. Asi po 2 minutách je otočte a smažte další 1 minutu.
Zdroj: Youtube
Zjemněte bílým vínem a zredukujte ho. Do omáčky přidejte trochu studeného másla a promíchejte. Nenechávejte ho vařit.
Zdroj: Youtube
Omáčku dochuťte trochou soli, pepře a cukru. Poté do omáčky přidejte saltimboccu.
Zdroj: Youtube
Saltimboccu podávejte se salátem, bramborami, rizotem nebo těstovinami. Dobrou chuť!
Zdroj: Youtube