Salko rezy
Řezy jsou vynikající, vhodné pro slavnostní příležitosti.
Ingredience
Piškot
- 6 ks vejce
- 8 polévková lžíce krystalový cukr
- 6 pl polohrubá mouka
- 2 pl vlažná voda
- 1 kl prášek do pečiva
- 2 pl Holandské kakao
Náplň
- 1⁄2 konzervy salko
- 250 g máslo
- 3 polévková lžíce mleté ořechy
Na strany
- 3 polévková lžíce mleté ořechy
Nástroje
- 100 g čokoládová poleva
Na portrét
- Rybízový džem
Nejnovější letáky
Postup
Piškotové těsto: v nádobě vyšleháme s špetkou soli bílky na hustou pěnu, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, vodu a jemně zamícháme přesátou mouku s práškem do pečiva a kakao. Upečeme na hlubokém plechu, na papíru na pečení. Rozměr 30x40cm. Teplota 180°C 20 minut. Necháme vychladnout.
Náplň: Máslo pokojové teploty vyšleháme do pěny, postupně přidáváme sádlo přibližně stejné teploty, spojíme do hladkého krému a vmícháme mleté ořechy. Náplň rozdělíme na tři části.
Z ochlazeného piškotu odstraníme papír a kůrku, která se vytvořila při pečení a podélně ho rozkrojíme na tři pruhy. Ukládáme následovně: piškot, potřeme džemem, třetinou náplně, přidáme druhou část, potřeme marmeládou a náplní. Přidáme třetí pruh piškotu, jemně přitlačíme. Zbývající náplň potřeme povrch i okraje řezů. Okraje posypeme mletými ořechy. Povrch polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a v chladu necháme ztuhnout několik hodin.
Krájíme horkým nožem na řezy, aby poleva nepraskla. Řezy jsou vynikající!
Dobrou chut'!