Zdroj: peredniankina from Getty Images
Salát z kysaného zelí
Salát z kysaného zelí patří k základním pokrmům tradiční polské kuchyně. Sám jsem tento jednoduchý, ale nesmírně chutný pokrm připravoval mnohokrát. Výborně se hodí k masu nebo pečeným bramborám.
Ingredience
- 500 g Kysané zelí
- 1 ks velká mrkev
- 1 ks velká cibule
- 2 lžíce Rostlinný olej
- Sůl, pepř podle chuti
- lžíce cukru
- 1⁄2 čajové lžičky Kmín
Nejnovější letáky
Postup
Kysané zelí nejprve důkladně osušte. Podle mých zkušeností může přílišné namáčení zelí vodou snížit intenzitu jeho chuti, a tomu se chceme vyhnout.
Poté mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Jednoduchý, ale důležitý tip: přidání mrkve dodá salátu sladkost a barvu.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Zapněte pánev, přidejte rostlinný olej a zahřívejte, dokud se nezačne zahřívat. Pak přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezíská zlatavou barvu. Vysoká teplota na začátku pomůže cibuli rychle získat barvu.
Do pánve přidejte kysané zelí, nastrouhanou mrkev, sůl, pepř, cukr a kmín. Všechny ingredience důkladně promíchejte a smažte 5-7 minut. Při smažení doporučuji opatrnost, aby se zelí na dně nepřipálilo.
Hotový salát přendejte na talíř. Lze jej podávat teplý i studený.