Zdroj: Canva
Salát caprese
Tento salát caprese recept je skvělým předkrmem pro váš příští rodinný oběd. Je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná!
Ingredience
- 3 velká rajčata
- 250 g čerstvé mozzarelly
- Čerstvý bazalkový list
- extra panenský olivový olej
- balzamikový ocet
- sůl
- mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata opláchněte pod tekoucí vodou a osušte.
Odstraňte stonky a nakrájejte je na plátky o tloušťce přibližně 1 cm. Umístěte je na servírovací talíř.
Čerstvou mozzarellu také opláchněte a osušte.
Nakrájejte ji na plátky stejné tloušťky jako rajčata.
Bazalkové listy opatrně opláchněte a také je osušte.
Případně je můžete nařezat na tenké proužky.
Na talíři střídejte plátky rajčat a mozzarelly.
Mezi jednotlivé vrstvy můžete přidat bazalkové listy.
Posolte a opepřete salát dle vaší chuti.
Před podáváním pokapejte salát Caprese extra panenským olivovým olejem a balzamikovým octem.
Množství oleje a octa si můžete přizpůsobit podle své chuti.
Caprese recept můžete okamžitě podávat jako předkrm či jako součást hlavního jídla.
Podává se nejlépe při pokojové teplotě, aby se zachovala chuť a textura rajčat a mozzarelly.