Rýžové nudle se zeleninou
Rýžové nudle jsou jedním z hlavních pokrmů orientální kuchyně. Připravili jsme si pro Vás recept na rýžové nudle se zeleninou, které Vám nezaberou více než 10 minut.
Ingredience
- 200 g rýžových nudlí
- 60 g cibule
- 2 vejce
- 6 lžic slunečnicový olej
- 2 Lžíce Rýžové víno
- maso
- Zelenina
- Sójová omáčka volitelně
- sůl
- Bílý pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li připravit rýžové nudle s masem a zeleninou, nejprve namočte rýžové nudle do velkého množství vlažné vody asi na 30 minut
Mezitím si připravte ostatní ingredience: nakrájejte cuketu a mrkev na proužky.
Cibuli a vepřovou panenku také nakrájejte na proužky V pánvi wok na prudkém ohni rozehřejte 5 lžic oleje a přidejte cibuli.
Přidejte maso a 30 sekund ho opékejte. Přesuňte maso a cibuli stranou a vlijte rozšlehaná vejce. Pokračujte ve smažení po dobu 30 sekund.
Přidejte mrkev a cuketu a vařte minutu a půl. Nyní slijte rýžové nudle a přendejte je do pánve wok.
Dochuťte solí, pepřem a rýžovým vínem. Pokud chcete, můžete v této fázi přidat také sójovou omáčku: důležité je to udělat během vaření, a ne až když je pokrm hotový.
Pokračujte ve smažení asi 5 minut, dokud nudle nezměknou a nebudou bledé. Nakonec přidejte lžíci oleje ze semínek při vypnutém ohni, díky němu budou nudle lesklé a zářivé. Dobře promíchejte a rýžové nudle s masem a zeleninou ihned podávejte!