INZERCE

Zdroj: Freepik

Rychlý a snadný pikantní nakládaný chřest

Správná rovnováha octového kousku a aromatického koření v kombinaci s křupavostí chřestu skutečně promění tuto skromnou zeleninu v lahodnou a všestrannou přílohu nebo svačinu.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 5 lbs čerstvého chřestu Přidáno do
  • 5 šálky Destilovaného bílého octa Přidáno do
  • 5 šálky vody Přidáno do
  • 12 šálek Košer soli Přidáno do
  • 12 šálek Košer soli Přidáno do
  • 14 šálek cukru Přidáno do
  • 2 pl Nakládacího koření Přidáno do
  • 5 stroužky česnek Přidáno do
  • 5 Malé pálivé červené chilli papričky Přidáno do
  • 5 snítky kopru Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Chřest nejprve důkladně omyjte a okrájejte jeho hrubé konce. Tady je tip - ohněte stonek chřestu, dokud přirozeně nepraskne; to je obvykle ideální místo pro zastřižení.

2. Krok

Poté si připravte sklenice. Doporučuji použít skleněné zavařovací sklenice, které byste měli důkladně vyčistit, abyste se ujistili, že neobsahují žádné bakterie, které by mohly zkazit vaše okurky. Sklenice zahřejte v hrnci s vroucí vodou po dobu asi 10 minut a udržujte je horké, dokud je nebudete chtít použít.

3. Krok

Ve velkém hrnci smíchejte ocet, vodu, sůl, cukr a nakládací koření. Za občasného míchání přiveďte k varu, dokud se sůl a cukr zcela nerozpustí.

4. Krok

Do každé sklenice vložte jeden stroužek česneku, jednu chilli papričku a jednu snítku kopru. Do každé sklenice pevně zabalte chřest špičkami nahoru. Snažte se špičky nepoškodit, protože to může ovlivnit strukturu a vzhled hotového výrobku.

5. Krok

Nalijte horkou zavařovací tekutinu do sklenic, přičemž nahoře nechte asi 1,5 cm mezeru. Ujistěte se, že je chřest zcela ponořený. Sklenice uzavřete víčky.

6. Krok

Nakonec sklenice 10 minut vařte ve vroucí vodě. Po dokončení je dejte stranou, aby vychladly při pokojové teplotě. Jedna užitečná rada: pokud víčko po stisknutí vyskočí, není správně uzavřeno a je třeba proces opakovat nebo sklenici okamžitě zchladit.

7. Krok

Doporučuji vám, abyste tyto okurky nechali alespoň dva dny odležet, než se do nich pustíte, aby chřest vstřebal všechny ty nádherné chutě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty