Zdroj: Freepik
Rychlý a snadný pikantní nakládaný chřest
Správná rovnováha octového kousku a aromatického koření v kombinaci s křupavostí chřestu skutečně promění tuto skromnou zeleninu v lahodnou a všestrannou přílohu nebo svačinu.
Ingredience
- 5 lbs čerstvého chřestu
- 5 šálky Destilovaného bílého octa
- 5 šálky vody
- 1⁄2 šálek Košer soli
- 1⁄2 šálek Košer soli
- 1⁄4 šálek cukru
- 2 pl Nakládacího koření
- 5 stroužky česnek
- 5 Malé pálivé červené chilli papričky
- 5 snítky kopru
Nejnovější letáky
Postup
Chřest nejprve důkladně omyjte a okrájejte jeho hrubé konce. Tady je tip - ohněte stonek chřestu, dokud přirozeně nepraskne; to je obvykle ideální místo pro zastřižení.
Poté si připravte sklenice. Doporučuji použít skleněné zavařovací sklenice, které byste měli důkladně vyčistit, abyste se ujistili, že neobsahují žádné bakterie, které by mohly zkazit vaše okurky. Sklenice zahřejte v hrnci s vroucí vodou po dobu asi 10 minut a udržujte je horké, dokud je nebudete chtít použít.
Ve velkém hrnci smíchejte ocet, vodu, sůl, cukr a nakládací koření. Za občasného míchání přiveďte k varu, dokud se sůl a cukr zcela nerozpustí.
Do každé sklenice vložte jeden stroužek česneku, jednu chilli papričku a jednu snítku kopru. Do každé sklenice pevně zabalte chřest špičkami nahoru. Snažte se špičky nepoškodit, protože to může ovlivnit strukturu a vzhled hotového výrobku.
Nalijte horkou zavařovací tekutinu do sklenic, přičemž nahoře nechte asi 1,5 cm mezeru. Ujistěte se, že je chřest zcela ponořený. Sklenice uzavřete víčky.
Nakonec sklenice 10 minut vařte ve vroucí vodě. Po dokončení je dejte stranou, aby vychladly při pokojové teplotě. Jedna užitečná rada: pokud víčko po stisknutí vyskočí, není správně uzavřeno a je třeba proces opakovat nebo sklenici okamžitě zchladit.
Doporučuji vám, abyste tyto okurky nechali alespoň dva dny odležet, než se do nich pustíte, aby chřest vstřebal všechny ty nádherné chutě.