Zdroj: Freepik
Rychlý a snadný pikantní kari plátek lososa
Plátek lososa na kari jistě zaujme vaše chuťové pohárky neodolatelnou chutí a voňavou vůní. Kombinuje křehké plátky lososa, které se koupou v exotickém indickém koření a jsou dokonale uvařené v bohatém a vydatném kari. Tento pokrm je ideálním hlavním chodem na slavnostní večeři nebo útulnou rodinnou večeři v kombinaci s dušenou rýží nebo naanem.
Ingredience
- 4 filety z lososa
- 2 pl Kari
- 1 čajová lžička Kurkumového prášku
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 šálky kokosového mléka
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé listy koriandru na ozdobu
- Citronové klínky k podávání
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve filety z lososa osolte, opepřete, přidejte polovinu kari a polovinu kurkumy. Nechte je deset minut marinovat. Mezitím na pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je, dokud nezměknou a nezprůsvitní. Přidejte zbývající kari a kurkumový prášek, několik vteřin míchejte, až se rozvoní. Přilijte kokosové mléko, dobře promíchejte a směs přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte několik minut vařit.
Nyní do pánve přidejte marinované filety z lososa a nechte je dusit v kari omáčce asi 10-15 minut, nebo dokud není losos upečený. Nezapomeňte lososa v polovině vaření obrátit. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
Lososa na kari podávejte horkého, ozdobeného čerstvým koriandrem a vymačkanou citronovou šťávou.