INZERCE

Zdroj: Freepik

Rychlý a snadný pikantní kari plátek lososa

Plátek lososa na kari jistě zaujme vaše chuťové pohárky neodolatelnou chutí a voňavou vůní. Kombinuje křehké plátky lososa, které se koupou v exotickém indickém koření a jsou dokonale uvařené v bohatém a vydatném kari. Tento pokrm je ideálním hlavním chodem na slavnostní večeři nebo útulnou rodinnou večeři v kombinaci s dušenou rýží nebo naanem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 filety z lososa Přidáno do
  • 2 pl Kari Přidáno do
  • 1 čajová lžička Kurkumového prášku Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, mletého Přidáno do
  • 1 cibule nakrájená nadrobno Přidáno do
  • 2 šálky kokosového mléka Přidáno do
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Čerstvé listy koriandru na ozdobu Přidáno do
  • Citronové klínky k podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Nejprve filety z lososa osolte, opepřete, přidejte polovinu kari a polovinu kurkumy. Nechte je deset minut marinovat. Mezitím na pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je, dokud nezměknou a nezprůsvitní. Přidejte zbývající kari a kurkumový prášek, několik vteřin míchejte, až se rozvoní. Přilijte kokosové mléko, dobře promíchejte a směs přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte několik minut vařit.

2. Krok

Nyní do pánve přidejte marinované filety z lososa a nechte je dusit v kari omáčce asi 10-15 minut, nebo dokud není losos upečený. Nezapomeňte lososa v polovině vaření obrátit. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.

3. Krok

Lososa na kari podávejte horkého, ozdobeného čerstvým koriandrem a vymačkanou citronovou šťávou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty