Zdroj: Pixabay : Schoepfergeist
Rychlé pečení sušenek pro ty, kteří spěchají, za 30 minut
Tento jednoduchý recept jsem vždy oceňovala v dobách velkého spěchu. Stačí k němu jen pár ingrediencí, které má doma téměř každý, a za pouhých 30 minut si můžete pochutnávat na lahodných domácích sušenkách. Díky své křupavé struktuře a sladké chuti byly vždy hitem pro improvizované návštěvy a sdílení s přáteli a rodinou.
Ingredience
- 125 g máslo
- 125 g cukr
- 1 střední vejce
- 1 Balíček vanilkový cukr
- 250 g Mouka
- 1 Čajová lžička prášek do pečiva
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li upéct rychlé sušenky, nejprve předehřejte troubu na 180 °C. Je důležité troubu nevynechávat, protože rovnoměrný žár zajistí, že se sušenky dokonale upečou.
V míse smíchejte máslo, cukr, vejce a vanilkový cukr do krémové konzistence. Zjistila jsem, že měkké máslo dává lepší výsledek, takže ho vyndejte z lednice asi půl hodiny před začátkem.
V jiné míse smíchejte mouku a prášek do pečiva. Tím zajistíte rovnoměrnější rozložení kypřicího prášku v těstě, což je důležité pro vykynutí sušenek.
Do směsi másla a cukru přidejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto. Nehněťte příliš, jinak budou sušenky tvrdé.
Lžící dávejte malé hromádky těsta na plech vyložený pečicím papírem a přitlačte je k sobě. Ujistěte se, že je mezi sušenkami dostatek místa, protože během pečení se zvednou.
Sušenky pečte 10-15 minut dozlatova. Dobrou radou je vyndat je o něco dříve, když jsou ještě mírně měkké, protože vychladnutím ještě více ztvrdnou.
Před podáváním nechte sušenky na plechu vychladnout.