Zdroj: Pixabay : NoName_13
Rychlé marcipánové brambory pouze ze 4 ingrediencí
Marcipánové brambory jsou naprostou lahůdkou, zejména o Vánocích, a v naší rodině měly vždy zvláštní místo. Tento sladký dezert, který je často podceňován jako sladká pochoutka, vyvolává vzpomínky na dětství. I po letech připravuji tento recept s nadšením a láskou. Na marcipánových bramborách je úžasné, že nejen výborně chutnají, ale také se snadno připravují!
Ingredience
- 200 g Marcipánová pasta
- 3 KL moučkový cukr
- 2 KL Kakaový prášek
- 1 KL vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu marcipánových brambor rozdrobte marcipánovou směs a dobře ji prohněťte, dokud nebude hladká - je důležité ji dobře prohníst, aby se později lépe tvarovala.
Do marcipánové směsi přidejte moučkový a vanilkový cukr a pokračujte v hnětení, dokud se vše dobře nepromíchá - může to chvíli trvat, ale je důležité, aby se cukr dobře rozprostřel.
Nyní ze sladké směsi vytvarujte malé "brambory". Nejlépe to uděláte tak, že vezmete malé kousky a rozválíte je v dlaních. Měly by mít zhruba velikost a tvar skutečných malých brambor.
Kakaový prášek dejte do malé misky. Tady je tip pro vás: nejprve kakaový prášek prosejte, abyste ho zbavili hrudek!
Nyní každou "bramboru" obalte v kakau. To by mělo marcipánovou bramboru zcela zakrýt, aby získala typický hnědý "bramborový vzhled".
Marcipánové brambory nechte několik hodin, nejlépe přes noc, odpočívat v lednici. Díky tomu ještě trochu ztuhnou a jsou pak ideální ke konzumaci.