INZERCE

Zdroj: Freepik

Rychlé a snadné zelené mangové čatní

Toto chutney ze zeleného manga je rychlé, snadné a má trvanlivost několik týdnů.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 3 Zelené nezralé mango Přidáno do
  • 1 šálek cukru Přidáno do
  • 14 šálek Bílý ocet Přidáno do
  • 1 červená chilli paprička, jemně nasekaná Přidáno do
  • 1 polévková lžíce strouhaný zázvor Přidáno do
  • 12 čajová lžička Kurkuma Přidáno do
  • Špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Začněte omytím manga. Tento krok neuspěchejte. Pečlivým opláchnutím odstraníte přírodní šťávu, která se může držet na slupce a která může výslednému produktu dodat hořkou chuť.

2. Krok

Mango oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Při krájení držte mango bokem, abyste nezasáhli pecku uprostřed.

3. Krok

Ve velkém hrnci smíchejte mango nakrájené na kostičky, cukr, ocet, nadrobno nakrájené chilli, nastrouhaný zázvor, kurkumu a sůl. Zázvorem nešetřete, dodá čatní příjemnou hřejivou chuť.

4. Krok

Směs míchejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Jakmile se cukr rozpustí, přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu a nechte ji vařit asi 45-60 minut, dokud nezhoustne.

5. Krok

Čas od času čatní pořádně promíchejte. Nenechte ho připálit na dně hrnce, podle potřeby upravte teplotu.

6. Krok

Jakmile čatní zhoustne na požadovanou konzistenci, vypněte oheň. Nezapomeňte, že čatní bude při ochlazování ještě trochu houstnout.

7. Krok

Před přenesením do čistých sterilizovaných sklenic nechte čatní vychladnout. Okamžité skladování za horka by mohlo napomoci růstu bakterií.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty